Regisztráció | Elfelejtett jelszó
Csapatmunkálatok
Eredeti szöveg Exiled-Destiny
Fordította Ricz/Ronin (01-09), Deedlit (10-12)
Formázta Ricz/Ronin
Lektorálta Teri-chan (01-09), Ricz/Ronin (10-12)
Pillanatképek
Kapcsolódó projektek
009-1
Angol cím Zero Zero Nine One
Típus anime
Eredeti nyelv japán
Hossz12 rész
Év2006
Műfajakció, dráma, háborús, mecha, sci-fi
Témaalternatív világ, bérgyilkosok, kémek, kiborgok, kommunisták, különleges alakulat, manga alapján, meztelenség, nagy mellek, szex, ügynökök
Hivatkozások[Hivatalos oldal] [AniDB] [ANN] [MyAnimeList] [AnimeAddicts]
Műveletek Fórum Letöltés Online
Ismertető
Előzetes
A 009-1 vicces megfogalmazásban egy spy-fi anime sorozat, melyet Shotaro Ishinomori mangájából készítettek 2006-ban. A mangaka neve nem ismeretlen azok előtt, akik ismerik a Cyborg 009-et. Az alaptémája hasonló, elvégre a 009-1 a Cyborg 009-nek egy alternatív változata. Csak míg az utóbbi egy shounen manga, az előbbi már seinen, s megjelennek benne a híres kiborgok is a shounen darabból egy-egy fejezet erejére. Ám őket az anime változatból kihagyták.

Történet
Egy alternatív jövőben járunk, ahol a hidegháború folyamatosan tart immáron 140 éve. A Keleti és Nyugati Blokk országai kibékíthetetlenek egymással szemben, egyik fél sem hajlandó engedni. Emellett a világpolitikai szinten óriási a feszültség a két frakció által felhalmozott nukleáris fegyverekből. S itt jön valahol a képbe a főhősnőnk, Mylene Hoffman. Mylene egy kémkiborgnő (kódszáma: 009-1) a nyugati országok szolgálatában. Három másik ügynök társával vesz részt a felettesei által kiadott küldetéseken, a parancsoknak megfelelően. Feladataikat nehezíti, hogy mindezt úgy kell kivitelezniük, hogy az így is fokozott konfliktusokat ne durvítsák el még jobban, így gyakran komoly akadályokkal néznek szembe.

Kibernetizált nők akcióban
Annak idején a Cyborg 009 nagy sikernek örvendett, míg ez az alternatív változat valahogy elsikkadni látszott 2006-ban. Valójában egy príma animével van dolgunk, melyet az elkészültének idején több másik sorozat elnyomott (ez egyébként nem ismeretlen a filmes világban sem: a Ryan közlegény megmentésé-nek 3 órás unalma maga alá söpörte a sokkal drámaibb, s jobban kivitelezett háborús filmet, Az őrület határánt). Noha a maga ötletességei itt-ott emlékeztethet a valamivel újabb, ismertebb animékre (pl. Queen's Blade savat lövellő cicijei, csak itt két 9mm-es gépágyú van, amely kész az ellenből ementáli sajtot lyukasztani). A rajzolására nem panaszkodhatunk, egyszerűen gyönyörű, erősen kontrasztos tükrözve a háttértörténet feszültségét. A karakterek ábrázolása és a festés hozza a 2006-os színvonalat. A hangokat szépen megválogatták, effektelték.

Érdemes látni azoknak, akik kémeket és sci-fit szeretnének látni, vagy a Ghost in the Shell Stand Alone Complexhez valami hasonlót.
Írta: | 1970.01.01
Stúdiók
GyártásIshimori Entertainment Inc.
Animáció gyártásTBS
Készítők
RendezteNaoyuki Konno
KarakterdizájnFujio Suzuki, Naoyuki Konno
ZeneTaku Iwasaki
Eredeti szerzőShotaro Ishinomori