Regisztráció | Elfelejtett jelszó
Csapatmunkálatok
Fordította Ricz/Ronin
Szerkesztette Umaitachi
Lektorálta Amarillis
Pillanatképek
Kapcsolódó projektek
Nincsenek kapcsolódó projektek.
Nincsenek kapcsolódó projektek.
10 things I want to do while I'm still a boy
Angol cím 10 things I want to do while I'm still a boy
Típus manga
Eredeti nyelv japán
Hossz1 rész
Év2009
Műfajoneshot, 18+ ,
Témanem váltás
Hivatkozások[MyAnimeList] [AnimeAddicts]
Műveletek Fórum Letöltés Online
Ismertető
A soron következő oneshot Orimoto Mimana munkája, és a Shounen Gahousha gondozásában jelent meg a Change H gyűjtemény egyik kötetében. A gyűjtemény 2009-ben indult el, jelenleg 7 kötetet számlál. Hogy folyamatosak-e a megjelenések, vagy mennyi is jelent-e meg, konkrétan nem tudni.

A mangakáról

Orimoto Mimanáról a mangás fandom rendelkezik kellő mennyiségű információval, ami már önmagában is szokatlan, miután általában egy hozzá hasonló alkotó inkább a háttérben marad. Mint alkotó, 2004 óta aktív, s javában felnőtt tartalmú, pornográf mangákat, egyfejezeteseket készít. Érdemes kiemelni a kivételt, az egyetlen ilyen jellegű munkáját, a sportos slice of life-seinen műfajú Bakuon!!-t. Az alkotó 1977. szeptember 24-én született és a Kenro Koubo doujinshi-kör tagja.

Történet

Gonkichinek van egy különleges, ám rossz szokása: imád dolgokat feldugdosni a sejhajába. Az egyik ilyen művelet során a samponos flakon sajnos benne marad a rektális térségében, amivel a már meglévő aranyerét rosszabbítaná. Ám a proktológus nem az aranyér elmérgesedését jelzi előre a srácnak, hanem azt, hogy akut sejtfeminizációs betegsége van, s férfikénti élete 24 órán belül meg fog szűnni. Így utoljára még suliba megy, majd otthon próbál meg rájönni, mi az a 10 dolog, ami férfiként szeretne megtenni, mielőtt másnap reggel nőként ébred...

Vélemény

Meglehetősen érdekes pszichológiai vonzatokat feszegető oneshot. Az elsődleges kérdés, amit egy férfi az olvasása során feltesz magának, hogy mi lenne az, amit ő maga megtenne még azelőtt, hogy vele történne ilyesmi. De csak olyat, amit férfi tehet. A lehetőségek elég szűkre szabottak, s ezzel is eljátszik a oneshot, ha továbbgondoljuk. Ugyanekkor Gonkichi megoldásával meglehetősen komikussá is teszi ezt az egyébként kissé légből jött és elcsépelt alapot.

Összességében, mint oneshot nem kiemelkedő, de érdekes, mindenképpen ajánlott legalább egyszeri olvasásra. A rajzolás és a karakterdizájn olyan, mint azt az alkotótól megszokhattuk, ebben biztos nem lesz csalódás.
Írta: | 1970.01.01
Stúdiók
KiadásShounen Gahousha
Készítők
TörténetOrimoto Mimana
RajzOrimoto Mimana