Regisztráció | Elfelejtett jelszó
Csapatmunkálatok
Fordította Möraja
Szerkesztette Ricz
Lektorálta Ricz, Möraja, Cybernet343
Hackelte Katayashi
Pillanatképek
Kapcsolódó projektek
40 Days and 40 Nights of Rain
Egyéb címek 40 Hi 40 Yoru no Ame
Típus visual novel
Eredeti nyelv japán
Játékidő0-2 óra
Év2007
Műfajdráma, háborús, kinetic novel, tragédia
Témaeső, katonák,
Hivatkozások[Hivatalos oldal] [AnimeAddicts] [VNDB]
Műveletek Fórum Letöltés Online
Ismertető
"40 napon és 40 éjen át esik majd az eső."


Egy háború romokba döntötte a világot. Ebben a világban találkozott egy katona és egy égkékszín szemű lány a 40 napon és 40 éjen át tartó esőben.


Történet

"War... War never changes." - idézhetem a Fallout 3 híres mondatát. Valóban, a háború nem változik: ember ölik egymást úgy, hogy nem is ismerik a másikat. A névtelenség összeforr a kilőtt golyóval. A bombák után pedig nem marad más a városokból, mint üszkös romok...

Ez a történet egy kőszívű katonáról és egy kis lányról szól egy háborútól megtépett városban. A lakosokat korábban evakuálták, most elméletileg csak katonák élnek ott. Találkozásuk az esőben pedig közelebb hozza őket...

A játékról

Az NScripter-fejlesztői környezetben épült játékot a ZIGZAG csapata készítette, amelyet a Deja Vu csapata fordított angolra. Érdemes megjegyezni, hogy folyamatosan javítgatnak rajta, most is például teljes újrafordítást eszközölnek ki rajta, motorfrissítéssel. A motor megengedi a bármikor mentési-töltési lehetőséget, visszaolvashatóságot, vagy a szöveg elrejtését, viszont nincsenek feloldható extrák.

A grafikáról elmondható, hogy freeware doujinhoz képest gazdag és részletes a CG-világa. Az egyedi kivitelezése igazi borongós, csendes hangulatot teremt a játékhoz, amely nem esik túlzásokba, mert nem elsődleges célja a lenyűgözés. A karakterek is részletesen, már-már realisztikusan vannak ábrázolva, a CG-k pedig vászonfestményszerűen hatnak, amelyekről nem egyszer eredeti fénykép telefilterezése jutott eszembe. Szóval amolyan szemnek kellemes darab.

A hangok... azt hittem a frászt hozzák rám, amikor elkezdtem a játékot. In medias res háború szólt a korábban felhangosítva hagyott hangfalamból, szóval az effektek igen-igen a szívbajt hozták rám a legelején. Bombák, gépfegyverek, puskák ropogása ijesztett meg a történet hátterének felvázolásakor, szóval óvatosan és csekkold milyen hangos a hangfalad mielőtt neki kezdesz. Amúgy pedig ezek az effektek annyira nem illenek a játék összhangjába. A zene már jóval lágyabb, könnyedebb zongorajáték, ami nagyon jól aláfesti a játékot.

A történet végig a tartja azt a hangulatot, amit kell. Nem dramatizálja túl, de nem hagyja meghalni ezt a szálat. A sztori jól kigondolt, alaposan megtervezett, nem csapták össze. Bár vannak olyan pontjai, ahol simán befejeződhetett volna, így egyeseknek "rétestészta-hatást" kelthet a dolog.

"A férfi homlokát ráncolva tűnődött, honnan is jöhetett az a hang.
Egy kislány kóborolt a nedves járdán.
Hosszú, egyenes fehér haja mondhatni, majdnem ragyogott."

Összegezve egy kellemes posztháborús dráma történet, szemet gyönyörködtető képi világgal, jó zenei aláfestéssel. Nem valami hosszú játék, így bátran belevághat az, aki egy kicsit kikapcsolódna.
Írta: | 1970.01.01
Stúdiók
Készítők