Regisztráció | Elfelejtett jelszó
Csapatmunkálatok
Eredeti szöveg Exiled-Destiny
Fordította Ricz/Ronin
Formázta Ricz/Ronin
Lektorálta Teri-chan
Pillanatképek
Kapcsolódó projektek
009-1 Special
Angol cím 009-1 Special: Mission Extra - R & B
Típus anime
Eredeti nyelv japán
Hossz1 rész
Év2006
Műfajakció, dráma, ecchi, kaland, sci-fi, thriller
Témaalternatív történelem, alternatív világ, jövő, kettős élet, kém, kiborg, manga alapján, nagy mellek, zenész
Hivatkozások[AniDB] [ANN] [MyAnimeList] [AnimeAddicts]
Műveletek Fórum Letöltés Online
Ismertető
A 009-1 vicces megfogalmazásban egy spy-fi anime sorozat, melyet Shotaro Ishinomori mangájából készítettek 2006-ban. A mangaka neve nem ismeretlen azok előtt, akik ismerik a Cyborg 009-et. Az alaptémája hasonló, elvégre a 009-1 a Cyborg 009-nek egy alternatív változata, csak míg az utóbbi egy shounen manga, az előbbi már seinen, bár megjelennek benne a híres kiborgok is a shounen darabból egy-egy fejezet erejére. Ám őket az anime változatból kihagyták, de hozzájuk hasonló ún. cameo karakterek ettől függetlenül feltűnnek.

Történet -A kimaradt rész-

A történetünk a 9. és 10. rész közé repít minket, amelyet DVD-n adtak ki, mivel a TV-ben nem került vetítésre. A lemezes kiadásra ezért a 9. rész végén lecserélték az előzetest, s a lecseréltet ennek a résznek a végére illesztették.

A 009-1-es kiborgnőnek, Mylene Hoffmannak ezúttal egy jazz zenészt kell likvidálnia, akiről úgy hírlik, hogy kettős ügynök, s egyszerre dolgozik a kommunistáknak és a nyugati szövetségeseknek a több mint 150 éve tartó hidegháborúban. Azonban a bizalomba férkőzés során elkövet egy hibát, hagyja a figyelmét lankadni és ezáltal sarokba szorul.

Megvalósulás

Grafikai megvalósításban és hangügyben semmilyen változás nem figyelhető meg a sorozat és a special közt, ezek tekintetében tökéletesen beleillik az adott környezetbe. Mivel a sorozat maga egy "slice of mission" (azaz minden rész egy küldetés), így történetileg nem lóg ki a sorból sem.

Vélemény

Röviden szólva kissé lassú részre sikerült, nagyon andalgós lett, már a sorozat részeihez képest is, így lehet ezért vették ki, s tették későbbre, így azért kicsivel elmarad a sorozat nyújtotta nagy átlag teljesítményhez képest. De ha nem is akciódús, azért egy-két logikai csavar megjelenik benne a küldetés során, ezáltal a kettős kémekről is olyan képet kapunk, amit eredetileg nem feltétlenül vártunk. Magyarán egynek elment, de sokat nem szabad tőle várni, s akár bátran ki is hagyható.
Írta: | 1970.01.01
Stúdiók
Készítők
ProducerAniplex, ADV Films, FUNimation Entertainment