Regisztráció | Elfelejtett jelszó
Hozzászólások: Az oldal és a fórum szabályzata
Ugrás a fórumra: Új téma indítása
 Téma nyomtatása
Az oldal és a fórum szabályzata
Ricz
Oldal- és fórumszabályzat


I. Általános alapelvek

Az oldalon, illetve az oldal által fenntartott külső fiókokon, mellékoldalakon azonos elvek szerint bíráljuk a hozzászólásokat, mindenütt azonos büntetéssel: az iromány törlésre kerül. Súlyosabb esetben az oldalon és az IRC-csatornán a felhasználó kitiltására is sor kerülhet.

1. Tilos a rágalmazás, a destruktív magatartás, a sértő, obszcén és trágár megnyilvánulás, illetve a fenyegető, személyiségi jogokat sértő üzenetek küldése bárki felé.

2. Tilos beszédtéma az etnikai és vallási csoportok becsmérlése, a politikai propaganda hirdetése, a gyűlöletbeszéd.

3. Tilos reklámozni, spamelni, floodolni és az ilyen körlevelek küldeni. Az ilyen hozzászólások, levelek és felhasználók törlésre kerülnek.

II. Az oldalon regisztrálást, felhasználói fiókokat érintő rendelkezések

1. Az oldalt bárki szabadon használhatja a regisztrálást követően.

2. Az avatar maximális mérete 100x100 képpont (pixel) lehet. A rendszer engedi az ettől való apróbb eltéréseket, de túl nem engedi lépni. Animált avatar esetén törekedj az ésszerű hosszúságra.

3. Az aláírásodban elhelyezhetsz képet, ami maximum összesen 340x100 képpont (pixel) lehet. Tartalma szerint ne legyen spoileres egyik műből sem.

4. A többszörös regisztráció (multi acc) létrehozása és használata tilos. Amennyiben elvesztett jelszavad szeretnéd pótolni, a rendszer lehetővé teszi automatikusan, de akármelyik főadmint is megkérheted vagy írhatsz a csapat e-mail címére is a helyreállításért.

5. Az inaktív felhasználók 1,5-2 év után törlésre kerülnek. Amennyiben szeretnéd fiókod megőrizni, időnként egyszer egy pillanatra jelentkezz be.

6. Felhasználói neved jól válaszd meg: ne tartalmazzon káromkodást, trágár kifejezést. Az ilyen esetekben felszólítunk a változtatásra. Amennyiben 1 hét után nincs válasz, vagy nem zárul pozitívan, töröljük a felhasználói fiókot. Ha utólag nem tetszik a választott név, az oldal adminjaitól kérvényezheted a neved változtatását.

7. A fiókot kérésre deaktiválhatjuk, törölhetjük. Törlés esetén indoklást is kérünk, ellenkező esetben csak deaktiválunk.

III. Különrendelkezések

A) Az oldalt érintő külön rendelkezések

1. A fordításaink felhasználhatóságára fenntartjuk a hatályos szerzői jogi törvény (a sokszor módosított 1999. évi LXXVI. törvény) és a Creative Commons Licence 3.0 rendelkezéseit.

a) Fordításaink engedély nélküli felhasználásakor a feltöltőt először felszólítjuk az eltávolításukra. Amennyiben az eredmény nem pozitív, úgy veszünk a feltöltő fiókjától búcsút.

b) Az örökölt és a megőrzésre átvett projektek esetében fenntartjuk ugyanezen jogokat.

2. Az oldal hibáit, rendellenességeit kéretik jelenteni. Az ezekkel való visszaélés esetén annak mértékével arányosan büntetünk.

B) A fórumot érintő külön rendelkezések

1. A fórumnak van egy rendje, amit célszerű betartani. Az indokolatlan vagy a duplikált topiknyitást nem díjazzuk, éppen ezért nézz körbe, hogy nem-e létezik már hasonló témájú szoba.

2. Mellőzd a chatszerű beszélgetést, és flame war szítását, vagy az azokban való részvételt. A chatelők, flame warban résztvevők 3-5 nap, a flame war keltője örökös kitiltásban részesül.

3. Ne említs konkrét FTP-címeket! Utalhatsz rájuk, de az elérhetőséget és a teljes nevét már csak privát üzenet formájában küldd el a kérdezőnek. Az említéseket kiszerkesztjük a hozzászólásból és maximum 2 nap kitiltással jutalmazzuk.

4. A spoilerezést lehetőleg kerüld, vagy használd az erre való gombot, hogy elrejtsd az üzeneted azon tartalmát.

5. Az offolást lehetőleg kerüld az arra kijelölt topikokon kívül. Ebben az esetekben az offokat áthelyezzük az azokat megillető helyre.

C) Az IRC-csatornát érintő külön rendelkezések

1. A csatornán értelmes beszélgetést, témákat várunk. A privát témák résztvevőit először felszólítjuk szűk körű folytatásra, másodjára kilökjük a csatornáról.

2. Az általános alapelveink (I.) megsértésekor a szabálysértéssel egyenlő mértékben büntetünk, ami a legrosszabb esetben a csatornáról kitiltását jelentheti.

Mint azt a törvény is kimondja, a szabályok ismeretének hiánya nem mentesít a büntetés alól. S ha azonnal nem is büntetünk, előbb vagy utóbb utoléri a szabályszegőt...
 
https://librarianwarrior.wordpress.com/