Regisztráció | Elfelejtett jelszó
Ginga Eiyuu Densetsu (Aktuális)
Kategóriaanime | OVA
Év 1988-1997
Részes 110 / 30
Frissítve 2019.09.30.
27 27%
Hozzászólások: Ginga Eiyuu Densetsu
Ugrás a fórumra: Új téma indítása
 Téma nyomtatása
Ginga Eiyuu Densetsu
Ricz
Eredeti szöveg: Central-Anime, japán szinkron
Magyar szöveg: Dottris (01-08), Bakuretsu (08-)
Formázás: Ricz
Lektor: Dottris, Ricz
 
https://librarianwarrior.wordpress.com/
hNczy
Nem régen találkoztam ezzel az produkcióval. Kissé meglepett, hogy mennyire szerteágazó és összetett az egész világ. Rengeteg szereplővel és nem csak az űrcsatákon van a hangsúly. Sőt, nem azon van a hangsúly, hanem inkább a stratégián, politikán, erkölcsön...
Mivel sok benne a párbeszéd, narráció, és még a nyelvezete sem épp egy teadélután, biztosan nem könnyű a fordítás. Remélem hamarosan újabb epizódok is felkerülnek magyarul. Köszönöm az eddigi munkát!
 
dottris
Köszönjük a visszajelzést!
Sajnos valóban nem éppen a legkönnyebb meló ehhez a sorozathoz feliratot készíteni, a hosszáról már nem is beszélve. Jelenleg a 46. részig van kész a fordítás+lektorálás, de jó ha havi egy résszel kullogunk előre, szóval még jó darabig el fog tartani. Addig is kitartást, és ha egy mód van rá, angolul ne nézd meg, mert az angol felirat valami iszonyú.
 
Ricz
Most például elérjük a 26. részt a héten (eddig vagyok meg a magam részéről mindennel), míg a feliratok 33-ig vannak meg. A terv most az, hogy ismét begyűjtök egy-két havi heti rendszerességű kiadni valót (4-8 rész) a nyár első felében, hogy a másodikban, legkésőbb ősszel folytathassuk. Erre azért is van szükség, mert egyrészt Dottrisnál kicsit sok a cumó, illetve most van pár nagyon szenyó rész, hogy az OP-ED elmarad a +4 perc duma érdekében; másrészt, hogy tudjak haladni a regényekkel, kicsit előre olvasva. (Volt, amikor onnan pótoltunk, javítottunk sorokat.)

A 26. rész egyébként a 2. kötet utolsó fejezetét dolgozza fel, egyben ez az ún. "1. évad" vége, innen is az indok, hogy miért itt állnánk meg kicsit.
 
https://librarianwarrior.wordpress.com/
Ricz
Azóta elértünk a 30. részig, és mint kiderült, a Seiran mozifilmeket epizódokba vágva kapjuk meg streamingen. Ennek fejében módosítottam a projektlapot (nehogy már azt mutassa, hogy a 3 mozifilmből elkészült 12 rész), Viszont, amíg a Seiran tart, addig a klasszikus kiadása pihen. Ez kiváló alkalom ugyanis arra, hogy Dottris csepegtetni tudja a további részeket, illetve én is tudjak azokon dolgozni, hogy majd a Seiran végeztével elég legyen újra heti szinten kiadni, amíg ismételten be nem érjük saját magunkat.
 
https://librarianwarrior.wordpress.com/