Regisztráció | Elfelejtett jelszó
Belépés
Kapcsolat
Facebook Twitter
Indavideó
E-mail
Gyakran ismételt kérdések
Felhasználók
rpk
Státusz: 13 perce
Tag
Nordrae
Státusz: 14 perce
Tag
ogera
Státusz: 1 órája
Tag
remon
Státusz: 1 órája
Tag
MegaDavider
Státusz: 1 órája
Tag
Zenitsu
Státusz: 2 órája
Tag
kicsioneill
Státusz: 2 órája
Tag
Mehanicar
Státusz: 3 órája
Tag
Nagba
Státusz: 3 órája
Tag
zubuki
Státusz: 3 órája
Tag
CsabeszSenpai
Státusz: 3 órája
Tag
Desonator
Státusz: 3 órája
Tag
Partneroldalak
Animagazin Anime Center
AoiAnime DEVstance
DragonHall+ Guddo-Fansub
Haru-Subs Issho Tosho
Lair of the Ronin Manga Birodalom
Namida Fansub PancakeHut
Ricz/Ronin Factories Blog Terian
The Librarian Warrior Urahara Shop
Wakabashii
Támogatás

Oldalunk fenntartásához te is hozzájárulhatsz egy jelképes összeggel.

Részletek | GyIK

Aktuálisaink
Alice to ZourokuChuukan Kanriroku TonegawaGaikotsu Shotenin Honda-sanGinga Eiyuu DensetsuGyakuten SaibanHonzuki no Gekokujou: Shi...Hulaing BabiesJust Because!Madan no Ou to VanadisMahoutsukai no YomeMidori no MakibaoMonster Musume no Iru Nic...Monster Musume no OishasanMurenase! Seton Gakuen Sp...Occultic;NineOsomatsu-san S2Steins;Gate 0Tensei shitara Slime Datt...Tsuki ga KireiTsurune: Kazemai Koukou K...
Eseménynaptár
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Nincsenek előjegyzett események.

Tagfelvétel
7. fejezet: Alkonypírszín dicsőség
Másnap reggel, szeptember elsején kimentünk megnézni, hogyan is indult Marseille főhadnagy bevetésre. Láttam, ahogy felveszi a kedvenc Strikerét, a Bf109F4/TrOP típusú gépet, néhány teherautó mellett a sivatag homokjában elterülő leszállópálya közelében.

Az F4/TrOP jobb csúcssebességet képes elérni és jobb a fordulékonysága is az E-jelzésű modellekhez képest, így nagyobb kihívást jelentő akrobatikus manővereket is végre lehet vele hajtani. Valamint légszűrővel is felszerelték, hogy bírja a helyi klímát.

Marseille korábban elmondta, hogy pont ezért az extrém manőverezhetőségért kedveli ezt a fajta Strikert. A többi géptípus mindig kicsiny, ugyanakkor kiszámíthatatlan módon képes megmozdulni, de az F4/TrOP pont úgy berreg, ahogy azt ő szeretné.


Egy kicsit változott az időjárás Észak-Afrikában, ahogy az ősz első jelei kezdték feledtetni a nyarat. Ma is olyan tiszta volt az ég, mint tegnap. Noha kora reggel volt még, de a nap már hétágra sütött, eléggé ahhoz, hogy égesse a bőröm. De legalább kellemesen hűvös szellő fújt a tenger felől.

Marseille benyakalt egy nagyobb üveg tejet, mintha nem lenne holnap és az üres üveget Matildának adta. Aztán felvette napszemüvegét, amit hagyományosan azért viselt, hogy védje szemét ebben az erős napsütésben. Tej és napszemüveg: két olyan dolog, ami nélkül nem lehet meglenni Afrikában. Hallottam már olyat, hogy direkt jól tejelő teheneket tartanak itt a tejükért.

Az előkészületei után Marseille a hátára vetett egy nagyobb hevederes tölténytárat és felkapta MG34-esét. Persze, a fegyvert kicsit módosították, fejlesztették a hűtését, hogy a sivatagos klímában is remekül használható legyen, de a küllemén nem láttam különösebb változtatást. A közelében a gépészek rohangáltak, előkészítve mindent a felszálláshoz. Marseille jelzett a bal kezével, majd a gépész elindította a mágikus hajtómű légpumpáját. A motor felbőgött, majd szűkölő zúgást hallatott. Amint a fordulatszámmérő felpörgött, a technikus mutatta a kijelző számait a kezével Marseille-nek. A mutató elérte a háromezres szintet. A technikusok azonnal lecsatolták az elektromos ellátást és a légcsövet, majd kioldották a Marseille-t csípőmagasságban tartó vázakat.

Fehér zászlót lengetve jeleztek a leszálló pálya túlsó végéről: megadták az engedélyt a felszállásra. Marseille lassan elindult a kifutópálya felé.

- Miért is nem ugrasz be hozzám, amint visszajöttem?

Csak bámultam Marseille-re, azon tanakodva, hogy vajon mit is akarhat tőlem. Egy utolsót még mosolygott felém, majd egy hatalmas morajlást követően végigszáguldott a kifutón és felszállt. Jobbról őt követve természetesen Liesa hadnagy. Felszállás közben boldogan integetett az irányunkba.

Valóban sok mindennel kell foglalkozni itt Afrikában, mielőtt az ember lánya bevetésre megy, mivel a kiemelős indítóállványokat nem használhatják.


Marseille hosszú haja csak úgy lobogott mögötte, mint egy repülőgép kondenzcsíkja, s mint egy büszke sas, úgy emelkedett egyre magasabbra és magasabbra. Régebben én is vágytam arra, hogy egyszer majd úgy szeljem az eget, ahogy most Marseille. Strikert húzva, majd elindulva egyenesen egy másik világba, magasabbra és gyorsabban mindenkinél. De ez a világ már bezárult előttem. Nem volt meg az bennem, ami a harccal teli égbolton repüléshez kellett.

- Minden rendben?

Matilda kérdezett mellettem. Lehet véletlenül elsírtam magam. Marseille repülőköteléke egyszerűen olyan gyönyörű volt és persze oly mulandó lehet, amit igazán csak én érthetek meg. Ahogy ezt kinyögtem Matildának, váratlanul komolyan biccentett a fejével.

- Irigyled a Sast, kit az Úr szeret, mert az mellette szárnyalhat. S ugyanakkor félsz is, hogy egyszer majd ő is örökre visszatér az Úr mellé.

Igen, a boszorkák mindig is az istenek területén jártak. Az ég a madaraknak és az isteneknek lett fenntartva. Marseille pedig egyszerre volt mindkettő.


- Magasság 3500. Ellenséget észleltünk! - Hallottuk Marseille hangját az adóvevőn. - Liesa, befogjuk!

- Itt Liesa, az ellenséges kötelék kisméretű, 10 darab Hierax osztályú egységből áll.

Liesa hadnagy további részleteket jelentett a bázisnak. A Hierax osztályú egységek harcászati értéke messze elmaradt egy boszorkához képest. Viszont, ha egyszerre többen, nagy mennyiségben támadnak, akkor frusztrálóak tudnak lenni, de mivel lassúak és rosszul manővereznek a levegőben, így ugyanúgy könnyű célpontok. Ha csak ilyen egységek jönnek feléjük, akkor ez egy könnyű győzelem lesz.

- A rajparancsnok mögöttünk balra köröz az ellenséges kötelék alatt, áh, telitalálat!

- 0820, egy ellenséges egység kilőve, nyolc kilométerre El Imadtól dél-délkeletnek.

Hatalmas ujjongás fogadta a bejelentést. A tisztelt és szeretett vezetőjük egy újabb légi győzelmet könyvelhetett el.

- Továbbá 0830, ugyanott még egy egység lezuhant.

- 0833, Imadtól egy kilométerre délkeletnek még egy!

A következő pillanatban újra Liesa hadnagy hangja jelentkezett a rádión, sietősen.

- Hat ellenséges gép hat óra felől! Chelidon osztályú nagysebességű könnyűvadászok!

A Chelidon osztályú egységek áramvonalas testük miatt képesek nagy sebességet elérni, valamint kiválóan manővereznek, így komoly ellenfelek. Vajon nem lesz semmi bajuk, hogy hat ezekből hirtelen feltűnt mögöttük?

- Liesa, repülj ki mögülem!

Ez Marseille hangja volt. Hirtelen eszembe jutott az, amit tegnap este hallottam.

- Amíg szemmel tartjuk az ellenséges ágyúkat, nem lesz semmi bajom. Az egyetlen módja annak, hogy kulimászba kerüljek az az, hogy hibázok és hagyom magam hátulról meglepni.

Az ellenséghez közel repülve, az utolsó pillanatban kitérve és visszabukva az mögé… ez volt a specialitása. Gondolom a szárnysegéde most viszont útban lenne.

- Élesen balra! - Ez már Liesa hangja volt. Lehet, hogy Marseille a célpontja fölé lőtt.

- 0839, 2 kilométerre kelet-délkeletnek El Imadtól, egy ellenség lezuhant.

- A megmaradt ellenfelek elvonulnak. Mi is visszatérünk a támaszpontra. - Marseille higgadt hangját hallottuk az adóvevőn. Az ütközete óta eltelt közel húsz percben Marseille négy ellenséges egységet lőtt ki. Nagyjából ennyi az átlag eredménye légi csatánként.


Marseille 9:14-kor tért vissza a bázisra. Integettünk neki, de ugyanolyan higgadt volt, mint tegnap. Amint a technikusok egy része kirohant, hogy fogadják, a másik fele már szervezkedett a következő támadásra. A muníciós újabb hevedert adott neki és fegyvert, míg a mérnökök meglesték a motort és hűtőfolyadékot cseréltek, valamint az elektroműszerészek az áramköröket ellenőrizték, hogy minden rendjén menjen.
Matilda odarohant egy napellenzővel, miközben Marseille a következő bevetésére készülve még mindig a Strikerében állt.

- Csak négyet lőttél ki. Fogadok mára ennyi nem elég.

Kibattyogtam én is egy törülközőt tartva, amit egy szerény mosollyal fogadott.

- Még csak most kezdődött a nap, azok a neuroi egységek pedig még visszatérnek. Koránt sincs még vége.

- Feltöltés kész!

A technikusok befejezték a munkájukat és hátrálni kezdtek a Strikertől. Marseille visszalökte a kezembe a törülközőt, ellenőrizte a felszerelését és újra felszállt. Amint elstartolt, hallani lehetett a lőszeresek egymás közti izgatott mormogását.

- Ezt nézzétek. A főhadnagy csak hatvan töltényt lőtt el!

Az egyik technikus kihúzott egy éppen hogy alig használt hevedert a tárolódobozból, miközben a meglepődött gárdáról készítettem egy képet. Az első felszállásról elfelejtettem készíteni bármit is, miközben pont hogy megfogadtam, hogy arról fogok lőni párat – úgyhogy most biztosra megyek, főleg, hogy még mindig van elég filmem sok más képtémára. Csak hatvan lőszert használt el, hogy négy kis egységet kilőjön. Pont, ahogy Rall őrnagy is mesélte: tizenöt töltény egységenként, gépészeti pontossággal.


- Tíz kilométerre jobbra, ellenség észlelve!

- Ellenséges Hieraxok, megközelítőleg harminc darab!

Az adóvevőből csak úgy záporoztak a gyors győzelmek. Tizenöt az egyhez, ekkora túlerőben volt az ellen – pont ahogy Monty szereti, csak pont fordítva. Viszont Marseille egyáltalán nem törődött a számokkal.

- Kövess, Liesa!

- Vettem.

Ez után már csak a statikus zörejt lehetett hallani. Mindenki visszafogott lélegzettel várta a csata eredményeit, még csak egy halk szuszogást se hallattak magukból.

- Az ellenség védőgyűrűbe alakult!

- Áttörünk a közepén!

- Vettem.

Az ellenség gyűrűformába állt fel, így minden oldalról védeni tudták magukat. Viszont ha Marseille képes keresztültörni a gyűrű közepén, akkor az alakzat nem fog érni semmit. Persze, valódi merészség nélkül nem lehet áttörni egy rakás ellenséges egységen.

- Egy kilőve… ééééés még egy!

- Cöhh.

- Ellenséges alakzat bomlóban!

Úgy festett az ellenfél rájött, hogy felesleges tartania a formációt, miután két egységüket pillanatok alatt sikeresen kilőtték. Ha felbontják az alakzatot, szétszóródnak és koncentrált tüzet zúdítanak Marseille-re, akkor a neuroi előnybe kerül.

- Hatan balra!

- Rendben, keresztültörök rajtuk!

Marseille valahogy más volt. Hiába szóródott szét az ellenség, továbbra is magánál tartotta a kezdeményező szerepet és folytatta a folyamatos támadást.

- Harmadik!

- Az ellenség kelet felé fordul! A maradék alakzatot tör!

Ki kívánt lőni egy kisebb különítményt, mielőtt a főalakzat erre reagálni tudott volna. Csak töredékeiben tudtam átlátni, hogy mit akarhat ezzel az akcióval. Mindenesetre folytatta a kelet felé tartó hat kis egység üldözését, amelyekből nem sokkal később négyet le is lőtt.

- Ellenség látótávon kívül.

- Nem, várj, alattad.

Megint megtalálták őket.

- Lecsapunk rájuk.

- Rendben.

Megint csak a statikus zaj hallatszott.

- Telitalálat! Még egy lezuhant! - Törte meg a csendet Liesa hadnagy örömteli hangja.

- Rendben, lassan ideje lesz visszatérni a bázisra.

- Vettem, máris!

Marseille akcióban

Erre a leszállópályán mindenki megmozdult, a feszült csönd végére, ami egészen eddig tartott. Készültem rá, hogy a leszálló Marseille-ről lövök egy képet, így filmet cseréltem. Épp lecsuktam a fedelet, mikor a rádióból egy újabb jelentés érkezett.

- Van még egy.

- Lehet nem vettük észre, pedig közel van.

A repülőtérre néma csend borult.

- Most már ez se repül!

Csupán tízpercnyi csatában Marseille összesen nyolc neuroi egységet szedett le. Elképesztőek voltak az arányok, főleg, hogy Liesa hadnagy egyet se lőtt le. Ez volt hát Marseille.

Az eget figyeltem, s vele Marseille nyugodt leszállását. Fényképezőgépemmel minden egyes részletét megörökítettem, ahogy végiggurul a kifutón és az elébe rohanó technikusok gratulálnak neki és igyekeznek segíteni.


Ahogy tartott az éljenzés, észrevettem egy fekete autót megállni a pálya mellett. Egy tábornok lépett ki belőle.

Marseille, aki eddigre már kiszállt a Striker Unitjából, a tábornok elé állt és tisztelgett.

- Uram, a mai nap alakulatunk kétszer repült ki és összesen tizenkét ellenséges egységet lőtt ki.

Ezt hallva a tábornok szélesen vigyorogni kezdett.

- Na és kérem szépen, kegyed mennyit lőtt ki?

- Tizenkettőt, uram.

Hamar kiült a tábornok arcára a meglepődés. Megrázta Marseille kezét, majd szótlanul visszaült az autóba.


A nap végére még két bevetés volt, ahol Marseille további öt légi győzelmet aratott. Tizenhét egyetlen nap alatt, ez volt Marseille mérlege. Délben kivittek az első kilőtt egység roncsaihoz, készíteni pár képet a kráterről. A tényleges roncs maga elenyészett már, de a becsapódása nem kis nyomot hagyott maga után. Bár gondolom, hogy mikor majd feltámad a szél, szépen befújja homokkal, mintha mi sem történt volna.

Egy röpke ütközet, nyomtalanul eltűnt, akár egy délibáb – ez volt a sivatagi csaták valódi természete. Bár ezen a vidéken, távol a civilizációtól, egy bátor ember folytatta a harcát. A harcot, amely olyan volt, mintha egy mítosz történetéből emelkedett volna ki. És ennek a harcosnak volt egy mottója: „Sose nézz hátra, csak menj egyenesen tovább.”

Persze, mindezek, amiket lejegyeztem már biztos csak a régmúlt idők homályába veszett történelem számára.
Írta: Ricz · 2016.02.03 00:35 · 853 megnyitás